Kosta boda Husgud, uhv ed-22

Kosta boda Husgud, uhv ed-22
Art.nr. 7540048

Husgudarna följde Ulrica genom livet. De första gjorde formade hon i lera långt innan hon börjat med glas. Då var de större och ofta svarta. Men när hon sedan valde att hängiva sig helt åt glaset släppte hon också in ljuset och livsglädjen på ett nytt sätt. Med åren har det det hunnit bli en stor familj av husgudar, uppskattade inte minst bland våra många samlare av Ulricakonst.

Staffan Bengtsson (som i böcker, utställningar och tv-filmer följt Ulrica genom åren) berättar att hon betraktade sina husgudar som SÄLLSKAPSDJUR som hon gärna omgav sig med i ateljén när hon arbetade.

-Konstnärens arbete är ju ofta ett ensamgöra men för att mildra ensamheten gjorde hon de där figurerna och placerade ut lite varstans i sin närhet. Med radions och de här figurernas hjälp blev dagarna mindre långa. Själv kallade hon dem kärleksfulla skogsgudar. Jag tror de gav henne något slags skydd mot världens ondska och dumhet.
-Deras storlek är dessutom anpassad efter handen och sköna att hålla i!

I årets kollektion har husguden fått sällskap av ormen, en annan av Ulricas ständiga följeslagare. Ormen blev i hennes värld en blandning av fasa och vällust, trygghet och magi. Hennes omsorg med naturen och djuren syns ju överallt i hennes glas.

Pris 2 800,00 kr

Vi erbjuder

   Personlig service
   Gratis digitalt korrektur
   Kvalitetsprodukter
   Snabba leveranser

Priserna visas exkl. moms & frakt.

Fråga oss

Ring:
+46 (0)16-12 00 70
E-post:
info@profeel.seKosta Boda

Kosta Boda är ett av världens främsta varumärken inom glas och glaskonst. Teknik och känsla har förfinats i hjärtat av Smålands skogar ända sedan 1742. Deras glas är färgstarka, modiga, underfundiga och provocerande. Det sticker ut och tar för sig. Kosta Boda är sann passion.


Visa samtliga produkter från Kosta Boda
Art.nr. 7540048
Vikt 0.82
EAN 7321646089147
Ursprung Sweden
Prisinformation Alla priser är SEK exkl. moms.
Nuvarande 33